17.12.2019.
Novosti

Čestitka Nobelovcu Peteru Handkeu

MEĐUNARODNO UDRUŽENJE KNJIŽEVNIH STVARALACA

I UMJETNIKA "NEKAZANO"

Bar

*************************************************

 

         MEDIJIMA

 

                Čestitka Nobelovcu Peteru Handkeu

 

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika "Nekazano" ima nesvakidašnju čast da čestita Peteru Handeku austrijskom piscu i znamenitom svjetskom stvaraocu Nobelovu nagradu za književnost.

Svojim književnim, ali i životnim djelom, svjedočeći najfiniju moguću pisanu riječ, ali i svjedočeći istinu, ovaj dokazani prijatelj svih slobodoljubivih naroda svijeta, odavno je zavrijedio najveće književno priznanje koje jedan pisac i intelektualac može da dobije.

Čestitajući mu Nobelovu nagradu za književnost,  Peteru Handkeu upućujemo i javni poziv da u najskorije vrijeme posjeti Crnu Goru i Bar, gdje izražavamo želju da mu Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika "Nekazano" bude domaćin.

U isto vrijeme obavještavamo javnost da je Upravni odbor ovog Udruženja donio odluku da Handkea proglasi svojim počasnim članom, što nas čini dodatno počastvovanim i srećnim.

 

 

17.12.2019.                                                                                                                 Predsjednik

                                                                                                                                  Labud N. Lončar

 

 

 

 

 

 

Ilustracija - foto: https://dijaspora.tv/peter-handke-dobio-nobelovu-nagradu/

                          Free NET