22.10.2018.
Novosti

50 Jubilejnih godina stvaralaštva Miroslava Jovanovića Timotijeva

50 Jubilejnih godina stvaralaštva Miroslava Jovanovića Timotijeva

 

 

Miroslav Jovanović Timotijev počasni član Udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” ove godine proslavlja jubilarnu pedesetu godinu bavljenja književnim stvaralaštvom.

U godini jubileja objavio je dvije  knjige - za odrasle "Devet jezika ćutnje" i knjigom bajki i bajkovitih pjesama "Četiri Sezama".

Do sada je objavio osam knjiga pjesama za odrasle i pet za djecu. Dobitnik je mnogih književnih nagrada i priznanja, prevođen je na nekoliko stranih jezika i zastupljen u pjesničkim izborima i antologijama.
 
Autor je zanimljivih kolumni "Hipnotisani ugao" (Bars) i "Gospodin M.Skot" (Bar info), kao i učesnik brojnih domaćih i međunarodnih kulturnih manifestacija. Timotijev slovi i kao humanista koji je u okviru svog projekta "Mijenjao bih životnu priču" poklonio preko hiljadu knjiga djeci kojoj život nije naklonjen.
Književna kritika ga titulira "Princem grobljanske poezije" i "ukletim pjesnikom".
 
Poput svih velikih umjetnika koji žive svoju umjetnost i Timotijev, ne samo što piše, već istinski živi poeziju. Poslije pedeset godina književnog stvaralaštva i života u poeziji, ovaj osobeni autor kaže: “To je jedan čitav život uzvraćene ljubavi sa poezijom. Kada sam gostovao na Gradu teatru u Budvi, izrekao sam jednu rečenicu koja je i mene iznenadila-ako bih potražio još jedan život za sebe, bio bi to život za poeziju. Možda bi neko sa podozrenjem i sumnjom mogao da tumači ovu izjavu, ali to je zaista tako.

Zapažen je njegov rad u “Nekazano” gdje iskreno daje sebe i mlađim kolegama svojim nesebičnim savjetima  pomaže u radu.

Mežunarodno udruženje književnih stvaralaca I umjetnika “Nekazano” za njegov 50.- to godišnji književni tj. stvaralački rad dodjelit će mu Priznanje za rad na prvoj književnoj večeri koje bude organizovalo.