22.04.2018.
Novosti

Dan knjige

Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava, Kulturni centar Bar i Narodna biblioteka i čitaonica “Ivo Vučković” organizuju u ponedjeljak 23. aprila manifestaciju namijenjenu svim profilima poštovalaca knjige, sa ciljem da i na ovaj način doprinesu podsticanju, naročito mladih naraštaja na čitanje i njihovo široko obrazovanje.

U okviru akcije "Besplatno učlanjenje", Biblioteka će toga dana vršiti besplatan upis novih članova u periodu od 07:00 do 19:00 sati.“

Međunarodno udruženje književnih stvaralaca „Nekazano“ iz Bara proslavlja godinu dana izdavaštva pa će u sklopu ove manifestacije u popodnevnim časovima ispred Dvorca postaviti štand sa svojim knjigama koje će po simboličnim cijenama prodavati ili poklanjati.

Za godinu dana izdavaštva udruženje je objavilo četrnaest knjiga. Od toga jedan roman, dvije stručne knjige, jednu knjigu priča i deset knjiga poezije.

Samo u ovoj godini su objavljene četiri knjige, a u pripremi za štampu su tri knjige.

Problemi sa finansiranjem udruženja su stalno prisutni, kažu u ovoj organizaciji, najavljujući skoro izdanje i prvog haiku časopisa.

"Udruženje radi na afirmaciji mladih pjesnika.

Jedino je književno udruženje koje je statutom i praksom definisalo kao svoju aktivnost  - promovisanje turizma Bara i barske opštine, kao i Crne Gore, na međunarodnom planu.

Udruženje ima svoju fejsbuk grupu sa oko 2500 članova, kao i sajt koji se svakodnevno ažurira i promoviše pisana riječ" -  podsjeća izvršni direktor "Nekazanog" Labud Lončar.