21.05.2021.
Novosti

Djeca su naša budućnost!

 

 

U organizaciji međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ iz štampe je izašlo specijalno izdanje časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“ Br.8,  a u njemu su objavljeni radovi učenika i nastavnika Srednje ekonomsko ugostiteljske škole iz Bara.

U ovom broju objavljeni su poetski i prozni radovi, kao i umjetničke slike i crteži učenica i učenika, kao i nastavnog kadra. Tako su se sa svojim radovima predstavili: Aleksandra Đurović, Dario Marstijepović, Andrea Marković, Sanela Škretović, Enesa Sukić, Anja Pavlović, Anđela Bujić, Tea Marđonović, Špiro Ognjenović, Maša Kovačević, Amina Taraniš, Bojana Đorđević i Marija Niketić.

Svoj doprinos fotografijama za  naslovne  strane dali su  Dimitrije Pavlović, i Lazar Mašanović.

 Od nastavnog kadra svoj doprinos časopisu dale su Tijana Vukčević – direktorica škole, kao i Valentina Drobnjak – profesorica sa svojim radovima.

Govoreći o ovom specijalnom izdanju časopisa za kulturu i umjetnost „Nekazano“  Labud N. Lončar  predsjednik istoimenog međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika, koje je izdavač časopisa, kaže: „Zahvaljujući dugoj saradnji SEUŠ i „Nekazano“ a uz pomoć Haiđinina iz Kanade, Michael Dudleya i štamparije „Grafički atelje“ iz Podgorice sproveli smo ovaj projekat do kraja. Časopis je kao posebno, specijalno izdanje urađen u magazinskom formatu i u koloru. Time smo svoje obećanje ispunili u potpunosti. Nadam se da ćemo u budućem radu objaviti časopis sa radovima iz svih srednjih škola sa Barske teritorije. Mi smo imali već takvih planova ali su se zbog aktuelne situacije sa korona virusom odložili za neka bolje vremena tj. za vrijeme posle epidemije. Ovo je naš znak pažnje prema mladim i neafirmisanim stvaraocima sa kojima na žalost u našem gradu niko po pitanju stvaralaštva ne radi, osim nastavnika u školi i udruženja „Nekazano“ a nadamo se da će se takav odnos prema mladima u vremenu koje je pred nama u Baru ispraviti. Takvo stanje se mora popraviti a na opšte zadovoljstvo svih. Djeca su naša budućnost“!