13.11.2019.
Novosti

Održana promocija knjige “Kometa tuge”

 

 

Održana promocija knjige  “Kometa tuge”

 

U organizaciji međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” u Dvorcu kralja Nikole, u Baru, održana je promocija knjige “Kometa tuge” mladog pjesnika Danila Pečurice.

“Kometa tuge” je krajnji rezultat rada sa mladim stvaraocima udruženja “Nekazano” i mi smo na to ponosni – riječi su Labud N. Lončara, predsjednika udruženja.

- “Svjedoci smo da u današnje vrijeme niko ne radi sa mladim stvaraocima pa je nama u udruženju “Nekazano” glavni cilj rad sa mladima. U vremenu realitija i drugih sumnjivih vrijednosti društva obaveza broj jedan svakog udruženja koje se bavi stvaralaštvom trebalo bi da je rad sa mladim stvaraocima. Nama jeste! Mi smo krunisali naš skoro trogodišnji rad sa Danilom Pečuricom i rezultat toga je ova divna knjiga. Danilo je sa svojih osamnaest godina objavio  prvu knjigu, učestvovao sa nama na Sajmu knjiga u Beogradu i prodao svoje prve primjerke knjige. Zahvaljujem se Grozdani Lučić Lalić iz Udruženja književnika Srbije koja je preuzela ulogu mentora i lektora i pravilnim i mudrim savjetima pomogla da ova knjiga ugleda svjetlost dana.” rekao je Lončar.

U programu osim autora učestvovali su književnici Grozdana Lučić – Lalić,  Labud N. Lončar i Vladimir Cerović, te učenice muzičke škole “Petar II Petrović Njegoš“ Ksenija Đalović, Lana Milanović i Nikolina Lukšić.

Grozdana Lučić – Lalić je ispred udruženja književnika Srbije pozdravila prisutne i govorila o njenom radu sa Danilom ne krijući zadovoljstvo sa onim što je “Nekazano” postiglo u svom radu sa mladima. Ona inače radi sa mladima i uređuje Zbornike književnog stvaralaštva mladih i rekla je da sada u tim zbornicima ima mjesto svaki mladi stvaraoc kojeg predloži “Nekazano”. Pored toga iznijela je radosnu vijest da će se uskoro potpisati Memorandum o saradnji Udruženja književnika Srbije i međunarodnog udruženja književnih stvaralaca iumjetnika “Nekazano”.

Sala u Dvorcu kralja Nikole bila je prepuna a posebnom ugođaju večeri doprinijele su mlade pijanistkinje -  učenice muzičke škole “Petar II Petrović Njegoš“ Ksenija Đalović, Lana Milanović i Nikolina Lukšić, iz klase profesorice Jelene Dobrković. Sa muzičkom škole “Petar II Petrović Njegoš“ udruženje “Nekazano” ima tradicionalno dobru saradnju.

Stihove iz knjige “kometa tuge”  pored autora govorili su Grozdana Lučić – Lalić, Labud N. Lončar , Vladimir Cerović, Stevan Stijović i Svetozar Đurišić.

Po završenoj večeri autor je potpisivao primjerke svoje knjige koje je ovom prilikom poklanjao prisutnim gostima.

Po običaju na kraju književne večeri druženje sa autorom i gostima nastavljeno je do duboko u noć, u restoranu “Mornar” - zahvaljujući porodici Danila Pečurice.

 

 

 

 

 

 

.