20.07.2019.
Novosti

Održano književno veče Ranka Radovića u Zagrađu, kod Sutomora

Održano književno veče Ranka Radovića u Zagrađu, kod Sutomora

 

U organizaciji Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika „Nekazano“ i „Dana Zagrađa“, a u sklopu 25.-ih Dana Zagrađa, održano je  književno veče Ranka Radovića, pjesnika iz Kanade.

Veče je tradicionalni susret, a treći po redu, pjesnika Radovića sa učenicima iz Bača, Vojvodina, a koji se organizuje na njihov zahtjev. Gost večeri bio je Labud N. Lončar, pjesnik.

U prelijpom ambijentu “Vile Ćetković” u Zagrađu, Sutomore, učenici i gosti, kao i pjesnici iz Crne Gore i regiona  pratili su sa pažnjom pjesnika Radovića, koji je zbog ove večeri specijalno doputovao i govorio učenicima svoje pjesme.

Govoreći o pjesniku Ranku Radoviću pjesnik Labud N. Lončar, predsjednik međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” kazao je da po pitanju biografije ne može dati tačne podatke o osvojenim nagradama Radovića jer stvarno stanje i biografija iz objavljenih knjiga se ne slažu jer je on u međuvremenu već osvojio nove nagrade i  priznanja.

Te je zbog te činjenice zamolio Radovića da prisutne upozna sa novim nagradama koje je osvojio i da učenicima i gostima govori svoje pjesme.

Radović je ne krijući zadovoljstavo sa ovolikom publikom nadahnuto iznio tražene podatke a zatim govorio svoje sonete i sonetni vijenac a na oduševljenje prisutnih.

Direktor učenika, Dragan Medić osvrnuo se na dosadašnje susrete sa Radovićem i iskazao svoje zadovoljstvo, kao i izadovoljstvo učenika što im Radović govori svoje pjesme. Napomenuo je da su prisutni učenici najbolji učenici iz Opštine Bač, koje je opština nagradila sa ljetovanjem na Crnogorskom primorju u trajanju od sedam dana.

Pjesnik Ranko Radović je učenicima poklonio dvadesetak svojih knjiga a ispred organizatora Labud N. Lončar učenicima je poklonio dvadesetak časopisa za kulturu i umjetnost “Nekazano”, kao i časopis za Haiku. Pomenute časopise dva puta godišnje objavljuje udruženje “Nekazano”. Takođe im je poklonio I desetak knjiga iz izdavaštva “Nekazano” i pozvao učenika da prate Portal Nekazano.

Na kraju večeri pjesnik Ranko Radović je potpisivao učenicima i prisutnima knjige a na opšte oduševljenje.

Posle toga tradiconalno druženje je nastavljeno za trpezom “Vile Ćetković” domaćina Veselina Ćetkovića.