20.06.2021.
Novosti

Promocija kniiga Milojke Banduka Jovović i Ilije Vukovića

 

 

U prelijepom ambijentu Dvorca kralja Nikole u Baru Međunarodno udruženje književnih stvaralaca i umjetnika Nekazano održalo je promociju knjiga autora Milojke Banduka Jovović i Ilije Vukovića. Publici su predstavljene njihove tri knjige, knjige „Varnice“ i „Stazama ljubavi“  objavilo je Nekazano a knjigu „Ići ne stizati“  objavilo je  udruženje književnika Crne Gore.

Pozdravljajući goste ispred udruženja Nekazano Labud N. Lončar, predsjednik,  zahvalio se na prisustvu gostima koji su za ovu priliku doputovali iz Holandije, Nikšića, Beograda, Risna i Danilovgrada.

Zahvalio se i KC Bar, Školi osnovnog muzičkog obrazovanja „Petar II Petrović Njegoš“ , Srednjoj ekonomsko ugostiteljskoj školi iz Bara na pomoći pri realizaciji ove večeri. Posebno se zahvalio Mr Slobodanu M. Čuroviću Apisu,  na prisustvu, koji je bio gost večeri ispred Udruženja književnika Crne Gore a i kao recenzent sve tri  knjige, bračnom paru Pavličić, aforističarima Sandri i Draganu.

U prvom dijelu večeri sjajne pijanistkinje Anđela Nikolić i Valentina Lukić iz klase prfesorice Jelene Dobrković, kao duo, oduševile su publiku zvucima klavira.

Nakon toga predstavljena je knjiga poezije „Stazama ljubavi“ pjesnika Ilije Vukovića. O knjizi je govorio Mr Slobodan M. Čurović Apis, kao jedan od recenzenata ove knjige poezije. Autor i njegova prijateljica Milojka Banduka Jovović govorili su stihove koji su naišli na oduševljeno prihvatanje publike.

Usledila je još jedna muzička numera na klaviru koju je izvela  mlada i perspektivna Valentina Lukić.

U drugom dijelu večeri predstavljanjem knjiga „Ići ne stizati“ i „Varnice“ predstavljeno je stvaralaštvo  Milojke Banduke Jovović.

Sandra Stanković Pavličić, aforističar, upoznala je prisutne sa biografijom autorke Milojke.

O knjizi „Ići ne stizati“ govorio je Mr. Slobodan M. Čurović Apis, kao recenzent, a zatim su učenice Anja Pavlović i Mirela Šabotić učenice srednje ekonomsko ugostiteljske škole iz Bara čitale priče iz knjige  „Ščepala ga kandža života“ i „Ožiljci“. Posle toga autor knige Milojka Jovović obratila se publici i sama pročitala jednu priču sa kojom je napravila uvod u prezentaciju njene knjige „Varnice“. Knjigu aforizama.

Sjajni bračni par aforističara Sandra i Dragan Pavličić izveli su prelijep perfomans neizmenično čitajući aforizme iz knjige Varnice. Posle toga je autorka Milojka Banduka Jovović oduševila publiku govoreći svoje aforizme, dokazujući da je sjajna u pravljenju vesele atmosfere i da umije majstorski ostvariti kontakt sa publikom.

 

Kao završni dio večeri Maja Nikolić, član udruženja Nekazano, ispred udruženja uručila je zahvalnice učenicima muzičke i srednje ekonomsko ugostiteljske škole, kao i aforističarima Sandri Stanković Pavličić i Draganu Pavličiću kao priznanje i zahvalnost za saradnju.

Usledilo je zajedničko fotografisanje i obećanje da se uskoro vide na novoj promociji udruženja Nekazano.