28.07.2019.
Novosti

Promocija romana Milana Vujovićа: „POČELO JE S NESANICOM“

Promocija romana Milana Vujovićа: „POČELO JE S NESANICOM“

U sklopu 32. Barskog ljetopisa održat će se promocija romana Milana Vujovićа: „ Počelo je s nesanicom“.

Dvorac kralja Nikole, ponedeljak, 29. jula od 21:30
Moderator: Petar Milatović

O autoru: 

Milan Vujović je zaposlen kao novinar u Radio Baru 32 godine. Voditelj je i urednik emisija „Promenada četvrtkom“ i „Barska hronika“. Bio je urednik Radija i „Barskih novina“ i četvrt vijeka dopisnik iz Bara beogradske „Politike“. Sada ima svoj blog na on lajn izdanju „Vijesti“. Dobitnik je nagrade Aktiva novinara Bara „Božidar Boško Milošević“ 1997. godine i druge godišnje nagrade Udruženja novinara Crne Gore 2000. godine.

Napisao je nekoliko djela: romane „Agnostik ili kako je Jagoš završio pravo“ i „Ništa se nije promijenilo“, knjigu zapisa „Život i ostalo“, autor je duhovitih priča pod naslovom „Knjiga o Mikiju“, kao i „Barskih priča“ u dva dijela. Koautor je više knjiga, od kojih dvije o šahu.

Vujović je član Udruženja književnika Crne Gore. Držao je kurs novinarstva u „Otvorenoj školi“ u Baru, kao i u okviru projekta Edukativnog centra Bar. Trostruki je otac, diplomirani pravnik i majstorski kandidat u šahu.

 

O djelu: 

„Čitanje dobre knjige je kao život. Voljeli biste da što duže traje, a nestrpljivo žurite, stranicu po stranicu, dan po dan, ka njenom, odnosno njegovom kraju.“

Ovaj zapis Viktora Vladimirovića, junaka nove knjige Milana Vujovića, upućuje, pored ostalog, na piščevu umješnost da čitaoca strpljivo i vješto, krajnje uzbudljivo, vodi do samog kraja pustolovine zvane dobar i zanimljiv roman. Onaj koji ne gubi na ritmu, u kojem se ličnosti i događaji prepliću i raspliću, tvoreći na kraju, kao u najboljim krimićima jezgrovitu i logičnu cjelinu.