25.08.2018.
Novosti

Prva knjiga Ljiljane Vujović

Prva knjiga Ljiljane Vujović

by Željko Milović

 

Dugogodišnja prosvjetna radnica, aktivista NU "Žene Bara velikog srca“, Ljiljana Vujović, publikovala je prvu proznu knjigu, pod nazivom "Niti“.
  Izdavač je nevladino udruženje čiji je član, a priređivač za publikovanje bila je Baranka nastanjena u Nikšiću, profesorica književnosti Dragana Erjavšek.

"Zbirka ’Niti’ može biti posmatrana i kao romantizovana autobiografija i kao poezija s najslobodnijim od svih slobodnih stihova. U oba slučaja je jedno nježno svjedočanstvo žene koja se u hodu učila strpljenju, suočavala s nepravdama, borila za sebe i svoje svim svojim bićem, a jedina zrela osnova s kojom je bila rođena bila je bezgranična ljubav za drugoga. Čini se da i na ovom mjestu, u prvoj knjizi Ljiljane Vujović, ta neprerađena, potpuna i ničim uslovljena ljubav iz ničega napravi problem, ali ga do kraja popločane staze sopstvenih utisaka, uobličenih u suptilne i umirujuće priče, nekako sama i riješi“, istakla je, pored ostalog, u recenziji Dragana Erjavšek, dodajući da "njena kratka rečenica podgrijava dinamiku, njeni likovi su stvarni i opipljivi, njene meditativne minijature se nalaze na samoj ivici generičnosti i prepoznatljivosti, ali je nikad ne prelaze“.
  Prva knjiga Ljiljane Vujović, "Niti“, može se pronaći u knjižari "Čarobni kutak“, a sav prihod od kupovine ide u dobrotvorne svrhe.

 _________

Izvor: http://www.barinfo.me