26.08.2021.
Novosti

Završen je Četvrti festival ljubavne poezije "Pjesnik - Svetionik"

 

Četvrti Festival "Pjesnik svetionik" odražan je uz podršku Turističke oprganizacije i Kulturnog centra Bar, u vremenu od 19 do 23 avgusta 2021 godine.
Za razliku od prva dva festivala (i trećeg koji je bio virtuelno prezentovan) ovaj festival je ugostio više književnika iz raznih regiona Ex Yu kao i drugih evropskih zemalja. Svoje stihove su nam govorili Valerio Orlić, Antun Gregov, Željko Bilankov i Ivan Španjić i Srđan Duhović iz Hrvatske, Borče Panov, Danijela Andonovska Trajkovska, Mitre Mangoski Radoždanski i Sotir Minčev iz Makedonije, Mirjana Svetozarević, Smiljana Božić, Nada Karadžić, Snežana Ćosić, Goran Matić, Branka Popić i Milorad Cvetković iz Srbije te Safeta Osmičić i Gordana Srećković iz Holandije.Kao uvijek tu su bili i književnici iz Crne Gore članovi udruženja Nekazano koji su kao i uvijek pokazali da su nesebični domaćini.
Uz bogat program kulturnog sadržaja koji je pokazao da su pjesnici ne samo svetionici duha već i mostovi između naroda imali smo i program humanitarne donacije knjiga, tri promocije novih knjiga kao i druženje na raznim destinacijama. Uz pokazivanje ljepote Starog Bara i edukativni performans kod Stare masline književnicima je uz pomoć turističke organizacije Bar upriličena i plovidba Skadarskim jezerom kao i posjeta manastiru pod Ostrogom. Dogovorena je dalja saradnja sa književnicima iz okruženja. 

 

 

                                                                                    Goran Radičević