18.03.2022.
Novosti

Održano autorsko veče Labuda Lončara u Nišu

 

 

Pjesnik i predsjednik Međunarodnog udruženja književnih stvaralaca i umjetnika “Nekazano” iz Bara, Labud Lončar, održao je autorsko veče u Nišu na poziv tamošnjeg Udruženje pisaca “Čegar”.

„Ovdje imamo kao gosta pjesnika Labuda Lončara koji piše o vječnoj potrazi za ljubavlju, te nježno satkane niti od želje, požude, straha i postojanja”, istakla je na početku večeri predsjednica Udruženja “Čegar”, Ljubinka Buba Vranić.

Ona je Lončaru uručila priznanje za “izvanredan doprinos razvoju Udruženja i afirmaciju književnog stvaralaštva”.

Pjesnikinja Mirjana Svetozarević je čitala Lončareve stihove i govorila o njemu i njegovom stvaralaštvu s posebnim osvrtom na Međunarodni festival ljubavne poezije „Pjesnik – Svetionik” čiji je on idejni tvorac i osnivač. Napomenula je da je takođe učestvovala na ovom festivalu, pohvalila njegovu organizaciju kao i prirodne ljepote Bara.

Pjesnik i doživotni počasni predsjednik Udruženja “Čegar”, Miroslav Mišo Bakrač, konstatovao je da Lončar kod njih nije “običan gost” već ga, poslije toliko godina provjerenog prijateljstva i saradnje, doživljavaju kao člana Udruženja.

Labud N. Lončar je zahvalio na riječima dobrodošlice i priznanju, ističući da se u Nišu uvijek lijepo osjeća i da mu je drago što među okupljenima prepoznaje pjesnike i pjesnikinje koji su takođe članovi Udruženja “Nekazano”. Napomenuo je da je to udruženje do sada objavilo tri knjige stvaralaca iz Niša, te da sa Udruženjem “Čegar” imaju divnu saradnju. Pjesnik Rade Vučković – Niški poklonio je Lončaru svoju knjigu „Kralj romske pesme”- posvećenu Šabanu Bajramoviću. Veče je muzikom “obojio” Milorad Mića Cvetković, pjesnik i kompozitor, koji je na gitari odsvirao svoju kompoziciju inspirisanu Lončarevom pjesmom „Sudba”.

 

Silvija Vukelić

 

_________________

Izvor: BarInfo