11.05.2022.
Novosti

Turistička organizacija Bar predstavila turističku ponudu u sklopu regionalne kampanje „Road show 2022“

 

Saopštenje:

TO Bar predstavila turističku ponudu u sklopu regionalne kampanje „Road show 2022“ na tržištu Makedonije, Kosova i Albanije

Turistička organizacija opštine Bar je započela sa promotivnim aktivnostima na regionalnom tržištu. U okviru kampanje „Road show 2022” TO Bar je sa NTO i lokalnim turističkim organizacijama Ulcinja, Budve, Tivta, Podgorice, Kotora i Cetinja predstavila ponude za predstojeću ljetnju turističku sezonu u Prištini, Skopju, Ohridu I Tirani.U četvrtak 5.maja TO Bar je predstavljala turističku ponudu na sajmu u sportskom tržnom centru TC “Pallati i rinise”, “City Centre of Prishtina”, gdje se održavao sajam i narednog dana, 6.maja.

Sajam je svečano otvorio gradonačelnik Prištine Perparim Rama, dok je pozdravnu riječ imao i direktor TO Ulcinj Gzim Hajdinaga. Događaj su ispratili neki od najznačajnijih medija tog područja. Pored izuzetno velikog broja zainteresovanih medija, prezentaciji Crne Gore u Prištini su prisustvovali i predstavnici turističke privrede Kosova, a prisutne zvanice je pozdravila i Ferisa Dacić, predstavnica Ambasade Crne Gore na Kosovu.

Konferencija za novinare je organizovana u okviru nastupa crnogorske turističke privrede i destinacija na Međunarodnom sajmu turizma i sporta koji se od 5. do 7. Maja održava u Prištini. Na istom je bilo riječi o potencijalnoj saradnji na planu promocije na udaljenim tržištima. Organizator ovog događaja je TO Ulcinj.Nakon predstavljanja ponude u Prištini uslijedila je i promocija u Skopju, u nedelju, 8.maja, čiji je organizator bila TO Budva.

U glavnom gradu Makedonije upriličen je susret crnogorskih turističkih poslenika sa predstavnicima medija u hotelu „Tim’s”. Svi prisutni su upoznali medije sa ponudom i predstavili svoje gradove, gdje je i TO Bar predstavila svoju destinaciju u par kratkih rečenica. Predstavnici LTO su poželjeli srdačnu dobrodošlicu potencijalnim turistima sa ovog tržišta. Ni na ovoj prezentaciji nije izostalo prisustvo predstavnika crnogorske ambasade u Makedoniji, a isti su ispratili sljedeći mediji:  ohridnet.mk,  ohridnews.mk,  emagazin.mk,  biznisvesti.mk,  denar.mk,  radar.mk,  opservor.mk,  mia.mk,  bankometar.mk,  makpress.mk,  ekran.mk,  skopje24.com.mk,  faktor.mk,  tocka.com.mk,  ohridpress.com.mk.

Promotivni događaj sa bogatim programom za djecu je istog dana održan u tržnom centru „Eastgate mall“.  Takođe u organizaciji TO Budve, organizovan je i sajam na otvorenom 9.maja u Ohridu, na gradskom trgu „Pešte“ gdje je bio organizovan orkestar, kao i pokloni za djecu i ostali propagandni materijal. Građani Skopja i Ohrida pokazali su izuzetno interesovanje za posjetu gradu Baru!

11.maja, u organizaciji NTO, održan je promotivni događaj u Tirani, na trgu Skenderbeg, gdje je održan i folklorni ansambl sa crnogorskim igrama i pjesmama., koji je ispratila i naša televizija „Rtcg“, gdje su gore navedene LTO imale čast predstavljati svoju destinaciju. Događaj su ispratili i mnogobrojni mediji sa područja Albanije.