05.06.2024.
Proza

Pismo tebi koje nikada nećeš pročitati - Miljana Radojević

 

 

Dragi moj, pišem ti ovo znajući da nikada nećeš pročitati i na tu pomisao mi odmah srce zatreperi. Iznovice te posmatram i znam da ću sutra ponovo imati razlog da se pridignem iz kreveta, da bih videla tvoje tamne bademaste oči koje su me nekada tako očarano gledale, tvoje ruke koje su me nekada tako čvrsto grlile. Snevam te svaku noć i ponovo se vratim na taj peti jun, makar na tren, kada je sve mirisalo na nas a sada smo ti i ja.

 Iznova te zamišljam tako lepog kako pažljivo slušaš svaku moju reč i krasotom svojih usana ih potvrdiš. Pamtim koliko sam puta tog dana udahnula, trepnula, sećam se da sam malo pocrvenela ali znala sam da je od tog trenutka bilo jedino važno ponovo videti tebe. Kad god bih te ugledala leptirići u mom stomaku bi se komešali, zenice bi mi se razlile u daljinu i u to beskrajno praskozorje zvano ,,tvoje oči“.

Tvoja toplina je od mene ponovo načinila nasmejanu, ljupku i čuvstvenu mladu damu. U zagrljaju tvom bih klicala od ushićenja i radosti, namirena samilošću slušala sam kako nam srca isto kucaju.

Moja kosa krasila je tvoje grudi, poljupci tvoji kitili su mi smejalice a ti si se ogledao u mojim očima, a kad bi zapravo znao kakav si bio u mojim očima toga dana. Živela sam u nirvani, spavala sam spokojno i volela iskreno, miris lepote života je zaživeo a moj razdragani duh sa tim mirisom saživeo.

Moje sopstvo bilo je ispisano tvojim imenom i postali smo sinonim jedno za drugo. Nije bilo moguće zamisliti scenario u kom sam mogla da te povredim, samo sam želela da dobiješ delić onoga što si ti meni pružio, svoje ljubavi, svoje brige, svoje nežnosti. Sada lutam i za pogledom tvojim tragam u svakome koga upoznam ali uzalud.

Ništa ti ne zameram jer sam sigurna da bi se drugačije postavio prema meni da si zbilja svestan koliko mi značiš, kad bi samo znao da se pred spavanje molim za tebe, kad bi znao da me zaboli svaki tvoj osmeh koji nije bio upućen meni.                        

Ono što sada znam je da ćeš uvek imati siguran dom ako poželiš da se vratiš,  a ja ću te zauvek čekati,

 tvoja Lina.

 

 

Miljana Radojević

 

 

________________

Foto: Free NET